Høy beredskap over lang tid

IMG_8974
Iron Dome, Patriot og Arrow (Israel Defense Forces)

Et par artikler som gir et innblikk i hvordan tjenesten som ildledningsoffiser på vakt i Israel kan arte seg. Vi leser bl.a. om nedskyting av UAV fra Gaza med Patriot i 2014 og om Iron Dome som ble brukt til å skyte ned flere raketter på vei mot byen Eilat. Vi får også et innblikk i hvordan offiseren på vakt opplevde det første operative skuddet med missilforsvarssystemet Arrow. Da et av tre SA-5 luftvernmissiler, som i utgangspunktet var rettet mot israelske jagerbombere på tokt over Syria, kom på avveie og ble engasjert av Arrow over Jordan den 17. mars 2017. Ekstern artikkel Ekstern artikkel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s