Davids slynge

Finland har besluttet å anskaffe David’s Sling langtrekkende luftvern produsert av Israel (Rafael) og USA (Raytheon). Kostnad satt til minst 316 millioner euro. Med opsjon på en dobling.

David’s Sling luftvernsystem er designet for å kunne avskjære missiler og store raketter innenfor et område på 40 til 300 kilometer og kan avskjære missiler med en hastighet på 7,5 Mach på en høyde på 15 km og oppover. Systemet er utstyrt med EL/M-2084 multifunksjonsradar som er i stand til å oppdage og følge mål på avstander ut til 250-300 km.

EL/M-2084 multifunksjonsradar (US MDA)

Missilet SkyCeptor avskjærer taktiske ballistiske missiler og raketter med større kaliber i høyder som minsker muligheten for skader fra vrakrester. Missilets høye hastighet, nøyaktig styring og prinsippet for hit-to-kill sørger for god effekt mot et bredt spekter av nåværende og fremtidige luft- og missiltrusler. SkyCeptors operasjonskonsept krever minimal cueing fra sensorressurser for å sikre optimal skuddtakt – selv under metningsangrep. SkyCeptors moderne design er tilpasset fremtidens nettverksentriske kommando- og kontrollsystemer, til en rimelig pris.

Les mer om systemet her: https://tinyurl.com/5n7vcm8k og om missilet her: https://tinyurl.com/3e2ch292.