Tysk-afrikansk punktforsvar: Cheetah tar opp jakten

Som de sier i Frankrike: «plus ça change, plus c’est la même chose». På engelsk betyr dette noe á la «the more it changes, the more it stays the same». I en artikkel fra nettsiden til det amerikanske magasinet Popular mechanics kan vi lese om et luftvernsystem under utvikling av det tyske Rheinmetal.

Systemet baserer seg på velkjent teknologi med mobile radarer og luftvernkanoner, men med én nyvinning. Nyvinningen er Cheetah missilet fra det sørafrikanske selskapet Denel, og skal etter sigende være optimalisert for å håndtere raketter, artillerigranater og bombekasterild på kort hold. Og missilet skal greie mer iht. Rheinmetal, nemlig å skyte ned en 2000 punds luftlevert frittfallsbombe på 6 km hold. Og med utskytningsramper som holder 60 missiler skal systemet kunne håndtere masseangrep mot punktmål. Ekstern artikkel

Som de sier i Frankrike: «plus ça change, plus c’est la même chose». På engelsk betyr dette noe á la «the more it changes, the more it stays the same».

Les også disse om mengde, miks, mobilitet og integrasjon:

Lagdelt luftvern – men miks av hva?

Integrasjon av luftvern

Luftvernets knyttede neve

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s