Belgia legger ned, mens Sveits vil styrke luftvernet

Belgia, som siden 1993 har hatt landbasert Mistral kjøretøysmontert kortholdsluftvern, markerer nedleggelsen av luftvernet med en siste skarpskyting. Enheten skal konverteres til artilleri, skal vi tro på det Jane’s skriver. Hvordan skytingen gikk? Sju av åtte fulltreffere. Ekstern artikkel Ekstern artikkel

I Sveits er situasjonen en annen. Riktignok ble planene om kjøp av 22 Gripen-E skrinlagt i 2014, men sveitsiske myndigheter har etter dette vært i forhandlinger med det tyske Rheinmetall og ettersigende også signert en kontrakt i 2016 for levetidsforlengelse av kanonluftvernet Skyguard.

SG3_42FM1011-389.tif
Oerlikon Skyguard (Rheinmetall)

Arbeidet, som skal gjennomføres innen 2019, omfatter oppgraderinger som gjør systemene relevante til minst 2025 eller inntil anskaffelsene av både nytt luftvern og av nye kampfly. Ekstern artikkel Ekstern artikkel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s