360 graders direkte treff

Innenfor utviklingen av langtrekkende luftvern i USA og Europa satses det på 360° skuddsektor, stor ildkraft, men relativt få komponenter, og ikke minst såkallt «hit-to-kill» missiler.

De seneste variantene av PAC-3 missilet er noe av det som særlig driver kostnadene opp, og Raytheon har etter sigende lagt et forslag på bordet som omfatter en miks av det noe billigere Skyceptor missilet, som er basert på Stunner fra det israelsk-amerikanske David’s Sling systemet, og en mindre andel av det dyrere PAC-3 MSE for de mest krevende måltypene.

Polen foretrekker missiler med «hit-to-kill»

Begge missiltypene benytter prinsippet om «hit-to-kill».
Polen har ikke bedt om den tidligere, men oppgraderte PAC-2 utgaven GEM-T, som det kun går fire av på hver launcher, og som pga. TVM-styringsmetoden og nærhetsbrannrør (altså ikke «hit-to-kill») er mindre egnet mot de mest krevende målene med ballistiske profiler. Det at GEM-T har lavere treffsannsynlighet sammenlignet med de nye missiltypene, og at det går færre antall missiler på en launcher (Polen ønsker kun tre launchere pr. ildenhet), er tydeligvis ikke tidsriktig nok.
Skyceptor/Stunner (David’s Sling har 12 missiler pr. launcher) vil kombineres med 360° varianten av Patriot-radaren, der de første leveransene vil være med PAC-3 MSE (12 pr. launcher) og standardradaren. En nokså detaljert kommentar til Polens mulige kjøp av Patriot i artikkelen. Ekstern artikkel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s